Gyógypedagógiai asszisztens kerestetik 2018 Július 1-től

Elvárásaink: kedves, gyermekcentrikus, türelmes, kreatív, alkalmazkodó munkatárs jelentkezését várjuk Jűlius 1-től. Napi 8 órában debreceni családi bölcsődénkbe. Angol nyelv ismerete előny. Jelentkezni emailben küldött önéletrajzzal lehet, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Szeretettel várjuk egy nagyszerű csapatba!

Gyakornoki program

 Pályázataink
 

 

GINOP - 5.2.4 - 16-2016-01380 sz. projekt

Címe: A kétnyelvű Csodabogár Napközi szolgáltatásainak fejlesztése
Debrecenben”

Kedvezményezett: Fun 4 Kids Nonprofit Kft

 

Támogatás összege: 2 942 281 Ft összegű 100 %-ban visszanem térítendő támogatás
Megvalősítási időszak: 2017. június 6 - 2018. Július

 

amelynek keretében 1 fő gyakornok, mint Gyógypedagógiai asszisztens foglalkoztatására került sor. A gyakornok segítette a gyerekek beszéd-, mozgás fejlesztését és mozgáskoordinálását küönböző fejlesztőeszközök alkalmazásával.

Ezen készségek fejlesztésére az alábbi feladatokat is végezték a gyerekekkel:

-  ping-pong labda fújás

- állathangok utánzása

- nyelvtorna

. forgótölcsér

- billenőrács

- lépegető korong

Továbbá nagy segítséget nyújtott kézműves foglalkozások, dekorációs kellekek készítésében az évszakhoz igzodóan, de nemcsak az Ő szakterületén nyújtott segítségéért vagyunk hálásak, hanem szorgalmával, odaadó munkájával segítette a családi bölcsődénkben dolgozók teendőit a gyermekek körül. 2018 Szeptemberétől elsajátított tudását, megszerzett tapasztalatát az egyik helyi óvodában kamatoztatja tovább.

Köszönjük szépen Faragó Viktória munkáját.

Faragó Viktória Ibolya (gyógypedagógiai asszisztens)

 

 

 

 

Faragó Viktória Ibolya Gyógypedagógiai kisegítő munkatárs

A Csodabogár és a Kétnyelvű családi napközi

 

A Csodabogár és a Kétnyelvű családi napközink egyaránt Debrecen nyugati részén, a Széchenyi utcai kertben helyezkedik el, nem messze a városközponttól, mégis kertvárosi övezetben, viszonylag új építésű rész közelében található. Fontos feladatnak tartom a természet szeretetére, védelmére és az állatok szeretetére való nevelést. Ez által a gondoskodásra ösztönzést.

Az udvar egyik részén kis konyhakertet létesítünk, amit a gyermekekkel közösen ápolunk, öntözünk és figyelemmel kísérjük a növények fejlődését. A kertben több gyümölcsfa is van, így virágzástól szüretig láthatják a gyümölcsök növekedését, amit közösen leszüretelve el is fogyaszthatnak. A kertbe virágokat is ültetünk, amit szintén napi rutinként megöntözünk. Az egészséges életmódra nevelést a napköziben készített (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna) étkezés alkalmával kínált ételekkel próbálom szorgalmazni. Minden étkezéshez kínálunk friss zöldséget - gyümölcsöt.

 A két napközink egy időben 7-7 fő bölcsődés, kisóvodás korú gyermek ellátását, nevelését tudja biztosítani mindennapos jelleggel. Lehetőség van alkalmi pár órás, fél napos gyermekfelügyeletre, játszóház igénybevételére is. A gyerekek egy olyan szeretetteljes, biztonságot nyújtó, nagycsaládot mintázó közösségben élhetik meg minden napjaikat, gyarapíthatják tapasztalataikat, csaknem, mint odahaza szüleik körében.

A kis létszámnak köszönhetően nem a szülőtől elszakítottként élik meg a közösségbe kerülést, könnyebben beilleszkednek a kis közösségbe, ami megkönnyíti számukra a későbbiek folyamán a nagyobb létszámú óvodai, iskolai közösségbe való beilleszkedést. A játék köré, mint a kisgyermekek természetes életformája, központi tevékenysége és legfőbb öröme, egyben a tapasztalatszerzés, a tág értelemben vett tanulás köré építjük az általunk kínált foglalkozásokat.

A Családi Napközinkben kezdetben délelőttönként, minimum egy-két órát töltünk angolul, akár játék, vagy napi tevékenység közben. A szervezett angol nyelvi programot a heti 2x45 perces játékos, dalos foglalkozás biztosítja. Majd szeretnénk, ha egyre több időt fordítanánk az angol nyelv használatára. Így az anyanyelvhez hasonlóan még egy nyelv alapjainak elsajátítására nyílik lehetőség. Csak úgy, mint anyanyelvünkön eljátszunk dalokat, mondókákat, így kapnak a szavak értelmet a kicsik számára és kapcsolják azokat cselekvésekhez az ismétlések alkalmával és meglepően hamar kezdik a másik nyelvet is használni. Ezzel kapcsolatban személyes tapasztalattal is rendelkezem. Lassan két éve tartok órákat kisgyermekeknek 4-24 hónapos korig és az eredmény magáért beszél.

Tudományosan is igazoltak a korai fejlesztés előnyei: csecsemőkortól 4-5 éves korig fejlődik a legdinamikusabban az emberi agy, ekkor a legfogékonyabb az ingerek, információk befogadására. Minél ingergazdagabb környezetben nő fel egy gyermek, agya annál hatékonyabb működésre, több ismeretanyag elsajátítására, befogadására lesz alkalmas a későbbiekben.

Copyright © 2016 Csodabogár és a Kétnyelvű családi napközi